dinsdag 9 oktober 2012

Vegan pannenkoek, hoe doe je dat?

 In tegenstelling tot wat iedereen denkt, komt een lekkere pannenkoek slechts neer op 3 ingrediënten: bloem, melk en eieren. Maar wist je dat een rijpe banaan een volwaardige vervanger is voor eitjes? Probeer dit heerlijke pannenkoekenrecept even uit en u zal voortaan ontwaken met een glimlach!

Wat heb je nodig?
(goed voor 2 personen)
  • 100 g bloem
  • 1 rijpe banaan
  • 2,5 dl sojamelk
Doe de bloem in een maatbeker en voeg al roerend de melk toe. Blijf kloppen tot alle klonters verdwenen zijn. Verwijder de schil van de rijpe banaan en plet tot je een smeuïg papje hebt. Voeg dit toe aan het melkmengsel en klop tot een loperig geheel. Bak tot slot je pannenkoek goudbruin in een kleine hoeveelheid olie. Tast toe en geniet van de subtiele maar overheerlijke bananenpannenkoek!

2 opmerkingen:

  1. (250ml of 2,5 dl sojamelk bedoel je hoop ik ;) )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, schoontje. je bent de eerste die het opmerkt! mss best zelfs nog iets minder, dan is er minder plakrisico in de pan ;) thanks voor de rechtzetting!

    BeantwoordenVerwijderen