woensdag 12 september 2012

Do it yourself: Spinazieburger

Een smaakbom aan vitaminen zonder bewaarmiddelen? U vraagt, wij garen!

Benodigdheden
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 150g kikkererwten
  • 200g gehakte diepvriesspinazie 
  • 2 sneden brood
  • paneermeel
  • kruiden: peper, zout, currypoeder, chilivlokken, koriander

Bereidingswijze
Snijd de ui in kleine stukjes en fruit aan in wat olijfolie. Kruid af met peper, zout en enkele chilivlokken. Doe de kikkererwten in een diepe kom en maal fijn. Voeg vervolgens de gebakken ui, de ontdooide (en uitgelekte) spinazie en 2 verkruimelde sneden brood toe. Meng alles tot een geheel en kruid bij met peper, zout, currypoeder en koriander. Maal vervolgens fijn met de staafmixer en maak er burgers van. Haal door het paneermeel, langs beide kanten, en bak aan tot als de burgers een mooi bruin korstje krijgen.
Serveer met traditionele aardappelen en boontjes met tomaat of tussen een minder traditioneel volkoren broodje, vergezeld van sla, tomaat, komkommer, wortel en een dressing.
Smakelijk!

1 opmerking: