vrijdag 1 maart 2013

Toptalent in Gent

Gent heeft een enorm vruchtbare bodem voor kooktalent, de klasserestaurants schieten er als paddenstoelen uit de grond. j.e.f., Volta, de Vitrine,... om er maar enkele te noemen. Het zijn stuk voor stuk restaurants met een eigen verhaal maar kwaliteit is hun grootste gemene deler. En de trend wordt verder gezet, er zijn twee knallers van formaat op komst.

De Vlaanderenstraat is een trekpleister rijker. Op een boogscheut verwijderd van de Vitrine in de Brabantdam, opent Vrijmoed vanaf vandaag zijn deuren. Eigenaar Michaël Vrijmoed heeft al menige horecapaden bewandeld, zo heeft hij in tal van internationale omgevingen inspiratie opgedaan maar was hij gedurende acht jaar ook de rechterhand van Peter Goossens in 't Hof van Cleve. Ondertussen slaat dit jong talent echter zijn vleugels uit en kunnen we vanaf vandaag genieten van zijn Frans-Belgische toverkunsten. Het belooft een sober restaurant te worden, in de goede zin van het woord: terug naar de essentie. Benieuwd naar het resultaat? Ontdek hier de klein maar dappere kaart en reserveren maar!

Een ander topadresje in wording is zonder twijfel De Avonden. Vroeger kon je hier terecht voor een uitmuntende biologische maaltijd, met veel liefde bereid door Murielle Liekens. Ondertussen heeft Olly Ceulenaere echter besloten het restaurant over te nemen en op die manier zijn eerste eigen zaak te runnen. Deze Flemish Foodie weet van wanten in de keuken, hij gaat er binnenkort een tweejarige carrière bij Volta opzitten hebben. En als die lijn wordt doorgetrokken, belooft ook de Avonden a new place to be te worden! Houd deze knaap in het oog en u zal het beamen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten