vrijdag 9 maart 2012

De rest = best

Restjes in de frigo, zonde om weg te smijten! Men trekt de koelkast open, aanschouwt het kleurenpalet van schimmels en besluit welke waren er nog eetbaar zijn. Wat vonden we deze week?
- 8 eenzame zwarte olijven
- een half bakje rucola
- een glas sojamelk
- 2 eitjes
- een overschotje fetakaas
- een halve courgette

Het gerecht bij uitstek om al je restjes in kwijt te kunnen: Quiche! Tip van de dag: koop een aantal pakken blader-/kruimeldeeg op voorhand en vries deze in. Telkens wanneer je eetbare restjes in je frigo terugvindt, haal je het deeg uit de vriezer en heb je weer een hoop restafval uitgespaard.

Rol het ontdooide deeg uit in een rechthoekige, ingevette cakevorm. Beleg gevarieerd met courgette, rucola, fetakaas en olijven. Klop de eitjes los, kruid wat bij met peper, zout en basilicum en meng de melk hieronder. Giet dit mengsel geleidelijk over de groentjes. Vouw de flappen van het deeg mooi over elkaar zodat de quiche helemaal afgesloten is. 30 minuutjes in de oven (of zoals aangegeven op de verpakking) en klaar is kees! Het resultaat zie je hier...

Wat hebben we geleerd vandaag? Nooit iets eetbaars wegsmijten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten